Irány a mobil!
Fórum - Új kérdés


Gyorskeresés


Oktatásszervezés:

1137 Budapest,

Szent István krt. 2.

oktatas@v-pearl.hu

Mobil: 06-30-579-4679

(munkaidőben)  ÉKSZERSZALON

           Gyűrűk

      Karikagyűrűk

        Fülbevalók

         Karkötők

           Láncok

         Nyakékek

      Gyöngysorok

          Medálok

           Kitűzők

         Aranyórák

     Arany ékszerek

     Ezüst ékszerek

    Platina ékszerek

    Köves ékszerek

 Gyöngyös ékszerek

  Gyémánt ékszerek

        Gyémántok

  Színes drágakövek

Játszon és töltse ki online tesztjeinket

A szakértő válaszol

Ezen az oldalon válaszol a szakértő az Ékszerfórum oldalán feltett kérdésre ékszer, drágakő, címerhatározás témakörben.

A beépített opció segítségével lehetősége van értékelni, hogy a kérdés/válasz mennyire volt informatív az Ön számára.Vissza a kérdésekhez...
 
Téma: Swarovski 2007.09.18. 21:25
Látogatások: 7001   Népszerűség: 4,50

Kedves Uram!
A Swarovski ékszerekről szeretném kérdezni Önt.Mennyire hamisitják a hattyú jelet, milyen anyagból készülnek az ékszerek,(úgy tudom nem ezüst), mennyire kopásállók a bevonatok? Én most a Swarovski védjeggyel ellátott ékszerekre gondolok, nem az egyéb gyártásúakra, amelyekben lehet akár eredeti Swarovski kő is.Az eredeti Swarovski ékszerek meglehetősen drágák, de már találhatók a piacon használt ékszerek is.Vagy ezek hamisítványok Ön szerint?
Válaszát elöre is köszönöm
Zsuzsa


Szakértőnk válasza:

2008.03.12. 18:06
Kedves Zsuzsa! A Swarovski ékszer jó példa arra, hogyan lehet olcsó alapanyagból, jó dizájnnal és profi marketinggel világszerte elismert, sikeres terméket létrehozni. A Swarovski "kristály" üvegből készül, így tulajdonképpen nem is lehetne kristálynak nevezni. Anyaga nagyon hasonló a velencei "kristály" csillárokéhoz, ahol az üveghez ólmot adagoltak a nagyobb fénytörésmutató és színszórás érdekében. A XIX. században egy Strasser nevű bécsi úr már sikerrel vezette be a gyémántok utánzataként az ékszerek világába. A "strasszköves ékszereket" az utóbbi időben váltják fel a Swarovski ékszerek, de hovatartozásuk szakmai szempontból akkor is egyértelmű, ha ezek aranyozva, vagy kopásálló ródiummal, újabban ruténiummal bevonva kápráztatják el a nagyérdeműt. A hazai nemesfémes, drágaköves szakma számára ezek a - némiképp pejoratív értelmű - bizsu kategóriába tartoznak, még akkor is, ha áruk mára már lassan beéri a nemesfémből készült, drágakövekkel díszített ékszereket. Üdvözlettel: dr. Takács JózsefKérjük értékelje, hogy a kérdés/válasz mennyire volt informatív az Ön számára:

Vissza a kérdésekhez...Ha szeretné közelebbről megismerni az ékszerek, drágakövek csodálatos világát, JELENTKEZZEN ékszerbecsüs, vagy drágakő-meghatározó  tanfolyamunkra! Amennyiben csak tájékozódni kíván, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre MOST! 

 

Vidd hírét!

Ékszerfórum - A szakértő válaszol: Swarovski kérdésre

Ezen az oldalon válaszol a szakértő, dr. Takács József a V-Pearl Ékszerfórum oldalán feltett kérdésre, ékszer, drágakő témakörben: Swarovski
v-pearl,ékszerfórum,fórum,szakértő,ékszer,drágakő,dr. Takács József,Swarovski