Irány a mobil!
A V-Pearl Oktatási Központ piacvezető a becsüs képzés területén
A szakértők iskolája
Szakképzések
Bútor-szőnyegbecsüs
Drágakő-meghatározó
Ékszerbecsüs
Festménybecsüs
Műtárgybecsüs
Beiratkozás
Kedvezmények
Kinek ajánljuk
Oktatói gárda
Bemutató órák
A tanfolyam helyszínei Budapesten
Online tesztek
GyIK
Felnőttképzési szolgáltatások
Továbbképzések
Becsüs szakmai vizsga
Tanulmányutak
V-Pearl Művészeti Szabadegyetem az ékszerek, műtárgyak patinás világáról
Hallgatói bejelentkezés

Gyorskeresés


Oktatásszervezés:

1137 Budapest,

Szent István krt. 2.

[email protected]

Mobil: 06-30-579-4679

(munkaidőben)  ÉKSZERSZALON

           Gyűrűk

      Karikagyűrűk

        Fülbevalók

         Karkötők

           Láncok

         Nyakékek

      Gyöngysorok

          Medálok

           Kitűzők

         Aranyórák

     Arany ékszerek

     Ezüst ékszerek

    Platina ékszerek

    Köves ékszerek

 Gyöngyös ékszerek

  Gyémánt ékszerek

        Gyémántok

  Színes drágakövek

Válaszolok a látogatói elégedettség felmérésre!

Gyakran Ismételt Kérdések (GyIK)


Mit csinál a becsüs?

A képzett, gyakorlott becsüs a régiségpiac adott területén előforduló műtárgyak, ékszerek, drágakövek azonosítását és a piaci viszonyoknak megfelelő – értékelését, felvásárlását, értékesítésre és zálogba történő átvételét végzi.


Milyen szakterületeken képez a V-Pearl? 

Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő becsüs szakmán belül: az ékszer, festmény, műtárgy, bútor- és szőnyeg szakirányokban ill. a drágakő-meghatározó szakterületen.


Miért érdemes a Szakértők Iskolájában tanulni?

A V-Pearl Oktatási Központ akkreditált felnőttképzési intézményként piacvezető a hazai becsüsképzésben. Oktatóink szakmai felkészültsége, engedélyezett OKJ-s képzési programjaink, a rugalmas és udvarias oktatásszervezés garantálja a képzés színvonalát. Hallgatóink véleménye szerint kedvező a tanfolyamok ár/érték aránya is.


Kik tanítanak Önöknél?

A szakma ismert és elismert szakemberei, magasan kvalifikált oktatók: restaurátorok, művészettörténészek, muzeológusok, műkereskedők, becsüsök, igazságügyi szakértők, szakbecsüsök (23 fő).


Mit jelent az akkreditáció?

Az akkreditáció, egy külső, független szervezet, az NSZFI Felnőttképzési Akkreditáló Testületének (FAT) pozitív minősítése az intézmény tevékenységéről (intézmény-akkreditáció). A V-Pearl-nek már korábban is minden képzési programja akkreditált volt (program-akkreditáció). A jelenlegi engedélyezési rendszer akkreditáció szintű képzési programok engedélyeztetését írja elő.


Milyen referenciákkal rendelkeznek?

A V-Pearl oktatói képeztek szakembereket az OREX Rt., a Parti Kft., a Metal-Art Rt., a BÁV RT., vagy éppen a NEHITI számára. A Magyar Nemzeti Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, a Nagyházi Galéria és Aukciósház, a Pintér Galéria és Aukciósház, a Kieselbach Galéria és Aukciósház, számos más galéria, takarékszövetkezet, zálogház, ékszerbolt  munkatársai is itt szereztek becsüs szakképesítést. Nem beszélve arról, hogy az ORFK, a VPOP és több minisztérium köztisztviselői is a mi oktató gárdánktól tanultak.


Szükséges előképzettség a részvételhez?

Elég az érettségi bizonyítvány, a többit nálunk elsajátíthatja.


Beszámítják a már meglévő tudásomat?

Az előzetes tudásszint felmérése alkalmával felmentés szerezhető a korábbi végzettség dokumentumai, vagy a felmérő tesztek eredményei alapján.


Miről lesz szó az elméleti órákon?

Érdekes, tematikus előadások az iparművészet történetéről, az alkalmazott anyagokról, technikákról, hamisításokról, a műkereskedelemről, a régiségkereskedelmi alapismeretekről, a becsérték és a különféle árak kialakításáról.


A gyakorlaton találkozunk tárgyakkal?

A gyakorlati órákon az adott területnek megfelelő tárgyak közvetlen bemutatására kerül sor, amelyek jó része kézbe vehető és mérések, megfigyelések végezhetők rajtuk.


Mikor vannak az órák?

Az esti órákban 17-20.30 óra között, hétfő-kedd, szerda-csütörtök párosítású napokon és az intenzív ékszerbecsüs tanfolyamokon szombat-vasárnap 10-19 ill. 8-17 óra között.


Hol tartják az órákat?

Az elméleti órákat a V-Pearl Oktatási Központban (1062 Budapest, Andrássy út 53. I. emelet) az Oktogonnál, ill. a festménybecsüs képzést a Pintér Galéria és Aukciósházban, a gyakorlati órák egy részét pedig galériákban, múzeumokban, régiségkereskedésekben és az ELTE-n tartjuk.


Milyen papírt ad a tanfolyam?

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH), által szervezett szakmai vizsgán állam által elismert, munkahely betöltésére jogosító OKJ-s becsüs résszakképesítést, ill. a V-Pearl által kiállított drágakőszakértő tanúsítványt lehet szerezni.


Elismerik külföldön a magyar bizonyítványt?

Tudomásunk szerint az EU többi országában nincs ilyen típusú becsüs képzés, de az NMH által kiállított dokumentumhoz viszont térítésmentes angol nyelvű EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő és a V-Pearl által kiállított oklevelet adunk.


Hol lehet a becsüs szakképesítéssel elhelyezkedni?

Szakbecsüs, felvásárló, átvevőhely kezelő, árverező, szakirányú boltvezető, eladó munkakörben, de a megszerzett tudással sokan sikeresek egyéni vállalkozóként akár külföldön is. A szakképesítés az egyik feltétele a szakirányú igazságügyi szakértővé válásnak.


Segítenek az elhelyezkedésnél?

Az elhelyezkedési tanácsadás során ingyenes, személyre szabott felnőttképzési szolgáltatásként próbálunk közreműködni az elhelyezkedés megkönnyítése érdekében.

 

Levonható-e az adómból a képzés díja?

Az intézményi akkreditáció következtében magánszemélynél a képzési díj 30 %-a, – legfeljebb 60.000 Ft. – levonható volt az SZJA-ból, de ezt a kedvezményt 2007 január 1.-től csendben hatályon kívül helyezték. Vállalkozásnál költségként számolható el.


Kapható támogatás a tanfolyam végzéséhez?

A V-Pearl Oktatási Központ intézmény-akkreditációja lehetőséget biztosít a képzés teljes költségének (képzési díj, szakvizsgadíj, utazási költség) pénzügyi támogatása érdekében elnyert pályázati pénzek felhasználásához magánszemélyek és vállalkozások részéről is, amiben szívesen együttműködünk.


Van-e Önöknél kedvezmény, részletfizetési lehetőség?

Törzshallgatóink 10 % kedvezményt kapnak minden nálunk végzett tanfolyam után. A képzési díj fizetése akár három részletben lehetséges. Előrefizetés esetén viszont kedvezményként a gyakorlati munka során használható eszköz(öke)t biztosítunk.

Hol lehet jelentkezni a V-Pearl tanfolyamaira?

Weboldalunkon online, vagy személyesen a V-Pearl Oktatási Központban (1137 Budapest, Szent István körút. 2. II. emelet 9/A, a Jászai Mari térnél, fizetős parkolási lehetőséggel a rakparton).


Szakbecsüs tanfolyamaink, kezdési időpontok: 

  • ékszerbecsüs: 2016. augusztus 27. szeptember 28.
  • festménybecsüs: 2016. szeptember 12
  • drágakő-meghatározó: 2016. szeptember 19. 
  • műtárgybecsüs: 2016. szeptember 21. 
  • bútor és szőnyegbecsüs: 2016. szeptember 26.  


  • V-Pearl Gyakran Ismételt Kérdések GyIK - Becsüs Képzés

    A V-Pearl-nek gyakran ismételt kérdések (GyIK) és az arra adott válaszok becsüs képzés, gyakorlati órák, akkreditált intézmény stb. témakörben.
    v-pearl, gyakran ismételt kérdések, gyik, milyen, hol, becsüs, képzés, gyakorlati, órák, akkreditált, intézmény, ?,