Irány a mobil!

15. FALK ART FÓRUM, Antik és Modern Művészeti Fesztivál

2015. május 16. szombat, 14-22 óráig

Újra a miénk a Falk Miksa utca!


Idén 15. alkalommal várják az érdeklődőket a késő estig nyitva tartó galériák május 16-án, szombaton. Készülnek kiállítással és koncerttel, művészeti sétával, beszélgetéssel és előadással.

Olyan nap ez, amikor beléphetünk bárhová, és szóba elegyedhetünk bárkivel, szabad játszani és csodálkozni, és csakis a kíváncsiság kötelező. Megnyílnak a galériák, bepillanthatunk a „kulisszák mögé”, az utcán zene szól, és még a pihenőpadok is képzőművészek által kifestett műalkotások.

 

Koson Ohara hagyományos japán fametszeteiben gyönyörködhet, aki benéz a Moró Antik régiségboltba. Érmek, érmék, plakettek várják a Wladis Galérialátogatóit, retro tárgyakkal és Müller Árpád golf témájú képeivel készül a Neodeco Galéria. Napjaink modern konyhájáról tart bemutató előadást a Sil Design Centrum.


A Körmendi Galéria a kétszeres Kossuth-díjas keramikus- és szobrászművész Gádor István közel 120 alkotásával várja vendégeit. Bene Géza és Kecskeméti Kálmán műveiből válogat a Haas Galéria, Fajó János grafikai gyűjteményéből rendez kiállítást a MissionArt. Aukciós anyagát mutatja be a Pintér Galéria, ahogy a Biksady Galéria is.

 

A főváros több kiállításnak is témája lesz, Budapest Titkai címmel mutatja be Lantos István fotográfiáit a Pilot Art Café, a Bardoniban Károlyi Ernő festőművész Budapestjét ismerhetjük meg.


A Magyar-Francia Galéria a XIX. századi magyar festészet élvonalából válogat.  A müncheni akadémián tanult magyar alkotók között olyan nevek bukkannak fel, mint ifj. Markó Károly, Barabás Miklós, vagy Borsos József. A Rocaille Galéria egy hazánkban kevésbé ismert polihisztor művész, Eros Gianini alkotásait hozza el a Falk Art Fórumra.

 

Hári Anikó ékszerész ezúttal különleges rózsaszín gyémántokkal kápráztatja el a betérő vendéget. „Rózsaszín álom” elnevezésű ékszerkollekciója olyan ritka gyémántoktól csillog, amelyek egy modern kezelési eljárás során nyerik el ragyogó színüket.

 

A Nagyházi Galéria tavaszi aukciójának bemutatásán kívül, színes programok is várják az érdeklődőket nagy hangsúllyal szerepelnek az antik festmények, de látható lesz ikon-gyűjtemény, 17-18. századi itáliai és spanyol fajansz és holicsi kerámia is.


Vukán György zongoraművész és zeneszerző jótékonysági árverésre szánt hagyatéki anyagát is megtekintheti  Kiss Erika művészettörténész ezüsttárgyakról mesél, Kenessei András „Szerelem és üzlet” címmel a művészeti befektetésről tart előadást. Mit vegyünk, mikor, hogyan és kitől?

 

A BÁV Szent István körúti műtárgy- és ékszerboltja különleges meglepetéssel készül a nagy napra. A gazdag választékból a vásárló, a műtárgy kiválasztását követően három dobókockával teheti próbára szerencséjét – ahány pontot dob, annyi százalék kedvezményt kap a vételárra.

 

Az Új Alkotóműhely Egyesület lendületes, fiatal csapata csoportos képzőművészeti kiállítással, performansszal és nyitott beszélgetéssel igyekszik személyes és konstruktív kapcsolatot kialakítani a fesztivál látogatóival.

 

Sétára indulhatunk Balázs Kata idegenvezetővel, aki a környékhez kapcsolódó történetekkel, városi legendákkal szórakoztatja a hozzá csatlakozó, felfedező kedvű fesztiválozókat.

 

Váczi Eszter és együttese az utcai színpadon lép fel, , Horgas Eszter fuvolaművész a Nagyházi Galériában ad koncertet tehetséges, fiatal tanítványaival. A délután folyamán aTóth Aladár Zeneiskola növendékeinek változatos mini koncertjei több helyen is felcsendülnek majd.


A Medley’s budapesti post-blues, urban-rock együttes a nagyvárosi életformát önti hangokba, és Dévai Nagy Kamilla és a Krónikás Zenede is színesíti majd az „utcazenei” kínálatot.


A Miksa Café aszfaltrajzversenyt hirdet a gyerekeknek – ökobisztro lévén mi más is lehetne a téma, mint a környezetvédelem. Később a slam poetry iránt nyitott közönséget várják ugyanitt, családias és kutyabarát hangulatban. Kutyákkal máshol is találkozhatunk, a Tóth kocsma pásztorkutya-bemutatóval készül, majd utcabálra várja a táncos lábúakat a DeciBand zenekar.

 

A gyerekek kalandos kvízjátékra indulhatnak az információs sátortól, természetesen a művészethez kapcsolódó feladatokkal. Ezen kívül Zsonglőr Játszóház is szinesíti a gyerekeknek szóló programokat.

 

A találkozásokról szól ez a nap. Stílusok és korok, generációk és művészeti ágak találkoznak a Falk Art Fórumon. Családdal, baráti társasággal, vagy akár egyedül – érdemes május 16-án, szombaton a Falk Miksa utcába látogatni, és a fesztivál ingyenes programjairól színesen mesélő Falk Art Kurírral a kézben kincskeresésre indulni.

 

A programokról bővebb információ a www.falkart.hu oldalon található.

A fesztivál minden programja ingyenes!  

  
Választható Hírforrások

Válasszon Hírforrást, majd iratkozzon fel V-Pearl RSS-re!

RssGemStyle Info Online
RssV-Pearl Hírek, Cikkek
RssEsettanulmányok
RssKorábbi Hírlevelek

V-Pearl Hírek, Cikkek - 15. FALK ART FÓRUM

V-Pearl Hírek, Cikkek - 15. FALK ART FÓRUM
v-pearl, hírek, cikkek, 15. FALK ART FÓRUM