Irány a mobil!

"Ami sokaknak értéktelen, az a hozzáértőnek aranybánya"

"Ez nem ördöngösség, csak tanulás kérdése, amihez elengedhetetlen a jó tanár" - mondja a V-Pearl, a Szakértők iskolájának vezetője

1. A régi tárgyak a legtöbb kívülálló számára értéktelen kacatot jelentenek, aki viszont ért hozzá, annak komoly pénzt hozhat a házhoz.

2. A műtárgybecsüs tanfolyamon mintha 7 különböző kurzust (üveg, kerámia, régi ezüst, óra, fegyverek, keleti régiségek, ikonok) végezne el az ember egymás mellett és kóstolna bele a szakmai finomságokba.

3. A muránói üveg alakíthatósága, a kínai porcelán titka, a puskapor feltalálása, az ikonok jelképei, a nemesfémek ötvözése, megmunkálása, vagy az időmérés fejlődése megannyi felfedezésre váró, izgalmas téma.

4. Az egyes szakterületeket 23 éve a téma elismert szakértői (12 fő) tanítják, ami garanciát jelent arra, hogy a való életben hasznosítható ismeretek, szakmai fogások sajátíthatók el.

5. A vetített képes előadások, az életszerű műtárgyhatározási, értékbecslési gyakorlatok, a vezetett galéria- és múzeumlátogatások (Magyar Nemzeti Múzeum, Iparművészeti Múzeum, Szentendrei Szerb Egyházi Múzeum, Néprajzi Múzeum, Moró Antik ) sokoldalú felkészülésre adnak lehetőséget.

6.
A tanfolyamot hallgatóközpontúra terveztük. A képzés időtartama 226 óra, amelyet tanulmányi kirándulás egészít ki látogatással a Pécsi Régiségvásárba, a Gyugyi Gyűjteménybe, a siklósi Szerb Ortodox templomba és Malkocs bej dzsámijába.

7.
A képzés egyes részeihez az oktatók által összeállított, saját jegyzetek állnak rendelkezésre, tanulásának megkönnyítése érdekében. A tananyag elsajátításához nem szükséges szakirányú előképzettség.

8. Az egymást kiegészítő egységekből álló képzés során az egyes részekből témazáró vizsgák ösztönzik a folyamatos felkészülést. A tanfolyam végén írásbeli és gyakorlati modulzáró vizsgák fogják össze a tanultakat.

9. A végzett hallgatók OKJ-s bizonyítványt, ingyenesen, angol nyelvű EUROPASS bizonyítvány-kiegészítőt és falra tehető oklevelet kapnak. Külföldi elismertségük miatt a nálunk szerzett dokumentumok jelentősen megkönnyítik a külföldi munkavállalást.

10. Megismerhető a kereskedelmi egység működtetésének alapvető módszerei, szabályai, bizonylatai, ha valaki üzletnyitásban gondolkodik.

11. Betekintés nyerhető a becsüs általános tevékenységébe: készpénzes felvásárlás, bizományi konstrukció, aukció működése, zálogtevékenység és bizonylatolásuk módjai.

12. Elsajátíthatók a becsérték megállapításának szempontjai, a kereskedelmi konstrukciónak megfelelő különféle árak (készpénzes felvásárlási ár, bizományi ár, aukciós kikiáltási ár, zálogkölcsön összege) kialakításának módszerei.

13. A védett tárgyak kezelése, a kiviteli engedélyeztetés, az adójogi kérdések (SZJA, ÁFA) már csak hab a tortán, amiből világosan kiderül, miért kifejezetten hasznos elvégezni a tanfolyamot.

14. Kapcsolódó kedvezmények: törzshallgatói kedvezmény, részletfizetési lehetőség, előrefizetésnél ajándék, térítésmentes tanulmányi kirándulás, ingyenesen biztosított angol nyelvű EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő.

Élje át az élményt, amelyben régiségkereskedők, muzeológusok, restaurátorok és még sokan mások részt vettek! Várjuk jelentkezését online, vagy személyesen a V-Pearl Oktatási Központban (1137 Budapest, Szent István krt. 2., II. em. 9/a., a Jászai Mari térnél) Takács Dávid oktatásszervezőnknél (06-30-579-4679).

Amennyiben további kérdései lennének, akkor január 4-én (csütörtökön), 18 órakor ingyenes és kötelezettségmentes bemutató órát tartunk, ahol egyúttal beiratkozását is intézheti. Beiratkozását legkésőbb január 5-ig várjuk!

Használja ki a lehetőséget
a tanulásra, hogy mi mennyit ér, mennyiért érdemes venni, vagy eladni!


Választható Hírforrások

Válasszon Hírforrást, majd iratkozzon fel V-Pearl RSS-re!

RssGemStyle Info Online
RssV-Pearl Hírek, Cikkek
RssEsettanulmányok
RssKorábbi Hírlevelek
A rovat korábbi cikkei

V-Pearl Hírlevelek - Ami sokaknak értéktelen, az a hozzáértőnek aranybánya

A V-Pearl korábbi hírlevelei - Ami sokaknak értéktelen, az a hozzáértőnek aranybánya
korábbi, hírlevél, Ami sokaknak értéktelen, az a hozzáértőnek aranybánya