Irány a mobil!

"Az egyik briliáns 3.000.000 Ft-tal drágább, mint a másik. De melyik?"

Az 1979 óta folyamatosan működő drágakő-meghatározó képzésünk egyértelmű választ ad az ilyen kérdésekre. "Ez nem találgatás, hanem egzakt természettudomány" mondja a V-Pearl, a Szakértők iskolájának a vezetője

1. "Az egyik briliáns 3.000.000 Ft-tal drágább, mint a másik. De melyik, ez a nagy kérdés?" mondja a képzés vezetője. A kérdés megválaszolása a drágakő-meghatározó tanfolyamon nem találgatással, hanem tudományos alapon történik.

2. A drágakövek nagy részének többféle színű, színárnyalatú változatai léteznek, amelyeket könnyű összetéveszteni más, hasonló színű drágakövekkel, szintetikus kövekkel, műtermékekkel, utánzatokkal.

3. A hasonló színű kövek egyértelmű elkülönítéséhez meg kell ismerni, hogy egyáltalán milyen drágakőfajták és velük összetéveszthető kövek fordulnak elő a kereskedelemben és ezek milyen tulajdonságokkal jellemezhetők.

4. A vizsgálatok, mérések elvégzéséhez eszközök, műszerek (polariszkóp, refraktométer, mikroszkóp, UV-lámpa, dikroszkóp, stb.) szükségesek. Használatuk elsajátításával egzakt eredmények érhetők el.

5. Külön erre a célra tematikusan összeállított vizsgálati anyagok (210 db), különféle drágakövek, szintetikus kövek, drágakő-utánzatok állnak rendelkezésre a gyakorlati munkához.

6. A képzés óraszámának fele gyakorlati foglalkozás, ahol a hallgatók kézbe vehetik a drágaköveket, és meghatározásukhoz méréseket végezhetnek rajtuk.

7. Kiemelt figyelem összpontosul a gyémánt azonosítására, más kövektől való elkülönítésére, minősítésére, értékének megállapítására, mert ezen lehet a legtöbbet veszíteni.

8. A gyémánt vizsgálatához, erre a célra kifejlesztett eszközök (gyémánt teszter, reflektométer, karátkés, haka, Leveridge-gauge, diamond estimator, szín-összehasonlító kősorozat, stb.) használata sajátítható el a gyakorláshoz biztosított különféle csiszolású foglalatlan, és ékszerekben lévő gyémántokon.

9. A drágakövek meghatározását mindenki önállóan végzi. A tanfolyam során megtanulhatók a mérés, dokumentálás, minősítés, értékbecslés módszerei.

10. Az értékbecslés során külön módszert alkalmazunk a gyémánt, a színes drágakövek, a gyöngyök és a szintetikus kövek, utánzatok értékének a megállapításához.

11. A szünetekben frissen darált kávéval működő kávéfőző, teafőzési lehetőség cukorral, mézzel, hideg ásványvíz, hűtőszekrény áll a rendelkezésre a tanulás közbeni lazításhoz.

12. Tudomásunk szerint Magyarországon csak a V-Pearl szervez kifejezetten drágakövekkel foglalkozó tanfolyamot. A hazai drágakőszakértők mind nálunk tanultak, de a környező országokból is voltak már hallgatóink. A tananyag elsajátításához ugyanakkor nem szükséges szakirányú előképzettség. 


14. A tanítást az ásványokkal, drágakövekkel évtizedek óta foglalkozó, nagy gyakorlattal rendelkező egyetemi oktatók, mint az ELTE Ásványtani tanszék vezetője, az ELTE Kőzettan-Geokémiai tanszék extanszékvezetője és a Magyar Drágakőtudományi Társaság exalelnöke végzik.


Képzési díj - Egy külföldi drágakő tanfolyam árának a töredéke - 320.000 Ft + vizsgadíj (30.000 Ft).


Kapcsolódó kedvezmények: törzshallgatói kedvezmény, részletfizetési lehetőség, előrefizetésnél ajándék, térítésmentes tanulmányi kirándulás.

 

Élje át az élményt, amelyben a legjelentősebb ékszerbolthálózatok (BÁV, OREX stb), zálogházhálózatok munkatársai és még sokan mások részt vettek! Várjuk jelentkezését online, vagy személyesen a V-Pearl Oktatási Központban (1137 Budapest, Szent István krt. 2., II. em. 9/a., a Jászai Mari térnél) Takács Dávid oktatásszervezőnknél (06-30-579-4679).


Amennyiben további kérdései lennének, akkor január 16-án (kedden), 18 órakor ingyenes és kötelezettségmentes bemutató órát tartunk, ahol egyúttal beiratkozását is intézheti. Beiratkozását legkésőbb január 17-ig várjuk!

Ha kitörési pontot keres, akkor ide érdemes belevágni!Választható Hírforrások

Válasszon Hírforrást, majd iratkozzon fel V-Pearl RSS-re!

RssGemStyle Info Online
RssV-Pearl Hírek, Cikkek
RssEsettanulmányok
RssKorábbi Hírlevelek
A rovat korábbi cikkei

V-Pearl Hírlevelek - Az egyik briliáns 3.000.000 Ft-tal drágább, mint a másik. De melyik?

A V-Pearl korábbi hírlevelei - Az egyik briliáns 3.000.000 Ft-tal drágább, mint a másik. De melyik?
korábbi, hírlevél, Az egyik briliáns 3.000.000 Ft-tal drágább, mint a másik. De melyik?