Irány a mobil!

Az LVMH megvásárolja a Bulgari céget – kissé részletesebb információ

GIA-eBrief, Carlsbad (Calif.) – A luxus konglomerátum LVMH, amely egyúttal De Beers kiskereskedelmi boltjai felének a tulajdonosa, és többségi tulajdonrésze van a francia Fred Joaillier cégben, megszerzi a Bulgarit (is). Bulgari egyike (volt) az utolsó megmaradt független ékszerész házaknak. A 6-milliárd dolláros ügylet Bulgarit az LVMH istálló vezető ékszermárkájává teszi, és még De Beers bolthálózatánál is nagyobb.

 

              

 

A Bulgari elnök-vezérigazgatója, Francesco Trapani lesz az LVMH óra és ékszer részlegének a feje, a Bulgari család pedig 16,5 millió részvényt kap az LVMH tőkéjéből, és ezzel az egyik legnagyobb tőkéstárs lesz a cégben. A Bulgari család két tagot is delegál az igazgató tanácsba.

 

Világos, hogy az LVMH ragyogó jövőt lát a luxusékszerek előtt. Óra és ékszer részlege 2010-ben 29 százalékos növekedést jelentett, 1,32 milliárd dollár értékben, míg a nyereség 103 százalékkal 171 millió dollárt tett ki.

 

Az elemzők nagyon kedvezően ítélik meg az akvizíciót, különösen azért, mert az LVMH-nak megvan a képessége arra, hogy felgyorsítsa Bulgari behatolását a jövedelmező kínai piacra, ahol az óriás márkái már jól megvetették a lábukat. LVMH a világ legfontosabb luxusmárkái 60 százalékának vagy tulajdonosa, vagy ellenőrző részesedése van bennük, és aktív módon pályázik Hermèsre, a párizsi székhelyű luxus kézitáska és kiegészítő gyártóra.

 

 

Megjegyzésünk: Korábban már beszámoltunk arról, hogy az LVMH pályázik a Bulgari, mint utolsó mohikán megszerzésére. A Hermèsről is ejtettünk már szót. Itt már nem arról van szó, hogy a nagy halak megeszik a kicsiket, hanem az óriáshalak felfalják a nagyokat. Ebben az esetben az LVMH tekintélyes árat fizet a zsákmányért.

 

dr. Oberfrank Ferenc

főszerkesztő

[email protected]

 
Választható Hírforrások

Válasszon Hírforrást, majd iratkozzon fel V-Pearl RSS-re!

RssGemStyle Info Online
RssV-Pearl Hírek, Cikkek
RssEsettanulmányok
RssKorábbi Hírlevelek
A rovat korábbi cikkei

Az LVMH megvásárolja a Bulgari céget – kissé részletesebb információ

Az ékszer- és drágakőpiac nemzetközi hírei dr. Oberfrank Ferenc tolmácsolásában. Az LVMH megvásárolja a Bulgari céget – kissé részletesebb információ
GemStyle Info Online, Az LVMH megvásárolja a Bulgari céget – kissé részletesebb információ