OktatásV-Pearl Ékszerszalon - ékszervásárlás kényelmesenV-Pearl HírportálV-Pearl napi nemesfém, ezüst, arany árfolyamok (rates)Online becslés (Gyémánt Kalkulátor - Drágakő Karátmérő)V-Pearl ÉkszerfórumV-Pearl VideókRólunkHírlevélKereső

Drágakő karátmérő 

  1.  Az alábbi módszer a legfontosabb csiszolt, foglalt drágakövek tömegének a becslésére szolgál, de ezen túl alkalmazható a gyakori műtermékekre, szintetikus kövekre is, ami jól jöhet például törtarany felvásárlásánál. Foglalatlan kövek esetén kiszámítható a sűrűség, ami - különösen a műtermékeknél - fontos határozóbélyeg. 
  2. A módszer alkalmazása során szemrevételezze alaposan a követ és óvatosan mérje meg egy tolómérővel a három fő irányban! A karátmérőben válassza ki, illetve írja be a megfelelő adatokat és nyomja meg a tömegbecslés gombot! Az eredmény mindig egy intervallumot ad, ami a kőre jellemző adatokból következik.   
  3.  Ha a foglalatlan követ nem ismeri, akkor az előbbi adatokon túl mérje meg a tömegét karátban és írja be az ablakba, majd nyomja meg a kőbecslés gombot. A kő sűrűsége alapján előjönnek a szóba jöhető variációk.
  4. Fontos! Pontos mérés és bizonyos fokú szakmai ismeret elengedhetetlen a módszer használhatósága szempontjából, ami  tanfolyamunkon  elsajátítható! 
  5. JELENTKEZZEN tanfolyamra MOST! >>
 
 
 
Kő fajtája:
 Ha nem ismeri, adja meg a mért tömegét
Mért tömeg:
 ct
Csiszolt kő (rundiszt) alakja:
Rundiszt vastagsága:
Alsó rész domborulata:
Hosszúság: mm
Szélesség: mm
Magasság: mm
E-mail címem, ahová a becslés kézbesítésre kerül:
   
 

Gemstone
Carat Weight
Estimation Calculator