Irány a mobil!

Egy Nagy-Britanniában talált 15. századi gyémántgyűrűt 32.000 dollárért lehetne eladni

AFNS, London – Egy férfi fémdetektorral ritka 15. századi gyémántgyűrűt talált a földben Leicestershireben, kelet-közép Angliában, amelyért akár 20.000 fontot (32.000 dollárt) is kaphat, ha eladják egy árverésen a következő hónapban.

 

 

John Stevens az aranygyűrűt 2008. júliusában fedezte fel egy felszántott földön csupán néhány centiméterrel a felszín alatt, a kocsijához visszatérőben, miután idejét egy mezőn fémtárgyak keresésével töltötte. „Kihúztam, és ez az aranygyűrű volt. Igazán meglepő”, mondta a BBC-nek.

 

A 15. század folyamán nem használtak nagymértékben gyémántot, minthogy az iparosoknak nem voltak szerszámaik a megmunkálásukhoz, véli a Bonhams aukciós vállalat. A gyűrűben lévő kő megőrizte azt a csúcsos formát, amelyet felfedezésekor viselt.

 

         

 

A gyűrű tulajdonosa nem ismert ugyan, egy a külsején elhelyezet gót-betűs körirat így szól: „amour mi tien” (a szerelem megőriz engem) ófrancia nyelven. Nagy-Britannia 1996. évi kincstári törvénye szerint, minden 300 évnél idősebb arany- vagy ezüsttárgy felfedezését jelenteni kell a helyi hatóságnak. Minthogy semmilyen szervezet, mint például múzeum, nem mutatott érdeklődést a gyűrű megvásárlása iránt, miután azt jegyzékbe vették, visszakerül Stevens tulajdonába. A gyűrű becsértéke 15.000 – 20.000 font, és  Londonban árverezik el. A nyereség fele-fele arányban Stevens-t és a földtulajdonost illeti.
Választható Hírforrások

Válasszon Hírforrást, majd iratkozzon fel V-Pearl RSS-re!

RssGemStyle Info Online
RssV-Pearl Hírek, Cikkek
RssEsettanulmányok
RssKorábbi Hírlevelek
A rovat korábbi cikkei

Egy Nagy-Britanniában talált 15. századi gyémántgyűrűt 32.000 dollárért lehetne eladni

Az ékszer- és drágakőpiac nemzetközi hírei dr. Oberfrank Ferenc tolmácsolásában. Egy Nagy-Britanniában talált 15. századi gyémántgyűrűt 32.000 dollárért lehetne eladni
GemStyle Info Online, Egy Nagy-Britanniában talált 15. századi gyémántgyűrűt 32.000 dollárért lehetne eladni