Irány a mobil!
Fórum - Új kérdés


Gyorskeresés


Oktatásszervezés:

1137 Budapest,

Szent István krt. 2.

[email protected]

Mobil: 06-30-579-4679

(munkaidőben)  ÉKSZERSZALON

           Gyűrűk

      Karikagyűrűk

        Fülbevalók

         Karkötők

           Láncok

         Nyakékek

      Gyöngysorok

          Medálok

           Kitűzők

         Aranyórák

     Arany ékszerek

     Ezüst ékszerek

    Platina ékszerek

    Köves ékszerek

 Gyöngyös ékszerek

  Gyémánt ékszerek

        Gyémántok

  Színes drágakövek

Válaszolok a látogatói elégedettség felmérésre!

A szakértő válaszol

Ezen az oldalon válaszol a szakértő az Ékszerfórum oldalán feltett kérdésre ékszer, drágakő, címerhatározás témakörben.

A beépített opció segítségével lehetősége van értékelni, hogy a kérdés/válasz mennyire volt informatív az Ön számára.Vissza a kérdésekhez...
 
Téma: Ezüst ékszer elszineződés. 2008.07.11. 18:47
Látogatások: 10254   Népszerűség: 3,27

Van egy 150 gm os ezüst nyaklácom már egy fél éve megvan és csak mostanában keztem hordani. Amig nem hordtam szép fényes volt. Amint elkeztem hordani egyből elkezdet matulni és feketedni.
Megtisztitom reggel felveszem és már estére befeketedik.
Ez mitől lehet? Anyag minősge nem megfelelő? Lehet ellene tenni valamit?


Szakértőnk válasza:

2008.07.11. 21:57

Tisztelt Érdeklődő!

Ha ilyen gyorsan befeketedik az ezüst hordáskor, akkor először a viselője által használt kozmetikumokra lehet gyanakodni. A különbözö kozmetikai cikkek, krémek gyakran ként tartalmaznak, ami az ezüst felületén igen gyorsan ezüst-szulfidot képez. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ezüst nyaklánc elszineződik, majd befeketedik.

A másik veszélyforrás a mattulás, feketedés előidézésében a tisztítás. Az ezüst tisztítására speciális oldatok léteznek, de kevesen tudják, hogy ezek nem szeretik a vasat ill. az acélt. A tájékozottak ezért műanyag csipeszt használnak a lánc bemerítéséhez a folyadékba és a gyártók is műanyag kosarat mellékelnek a művelethez.

A vevők viszont nem tudják, hogy a lánc zárszerkezetében mindig van egy kis acélrugó, ami a folyadékkal érintkezve alkalmatlanná teszi az ezüsttisztító folyadékot a feladatára. A következő bemártáskor ugyan leszedi a feketedést, de már olyan felületet képez az ezüst felszínén, aminek a következtében az eredeti fény már nem áll helyre és a felület újból gyorsan befeketedik. 

Az elmondottakból következik, mire kell vigyázni. Az ezüstlánc fénye csak átcsiszolással állítható helyre egy ötvös műhelyben. Megelőzésként a jövőben vadonatúj folyadékot kell használni és a zárszerkezetet nem szabad bemeríteni.

Üdvözlettel:

dr. Takács József    
Kérjük értékelje, hogy a kérdés/válasz mennyire volt informatív az Ön számára:

Vissza a kérdésekhez...Ha szeretné közelebbről megismerni az ékszerek, drágakövek csodálatos világát, JELENTKEZZEN ékszerbecsüs, vagy drágakő-meghatározó képzésünkre! Amennyiben csak tájékozódni kíván, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre MOST! 

 

Vidd hírét!

Ékszerfórum - A szakértő válaszol: Ezüst ékszer elszineződés. kérdésre

Ezen az oldalon válaszol a szakértő, dr. Takács József a V-Pearl Ékszerfórum oldalán feltett kérdésre, ékszer, drágakő témakörben: Ezüst ékszer elszineződés.
v-pearl,ékszerfórum,fórum,szakértő,ékszer,drágakő,dr. Takács József,Ezüst ékszer elszineződés.