Irány a mobil!
Fórum - Új kérdés


Gyorskeresés


Oktatásszervezés:

1137 Budapest,

Szent István krt. 2.

[email protected]

Mobil: 06-30-579-4679

(munkaidőben)  ÉKSZERSZALON

           Gyűrűk

      Karikagyűrűk

        Fülbevalók

         Karkötők

           Láncok

         Nyakékek

      Gyöngysorok

          Medálok

           Kitűzők

         Aranyórák

     Arany ékszerek

     Ezüst ékszerek

    Platina ékszerek

    Köves ékszerek

 Gyöngyös ékszerek

  Gyémánt ékszerek

        Gyémántok

  Színes drágakövek

Válaszolok a látogatói elégedettség felmérésre!

A szakértő válaszol

Ezen az oldalon válaszol a szakértő az Ékszerfórum oldalán feltett kérdésre ékszer, drágakő, címerhatározás témakörben.

A beépített opció segítségével lehetősége van értékelni, hogy a kérdés/válasz mennyire volt informatív az Ön számára.Vissza a kérdésekhez...
 
Téma: miért ennyire eltérő a gyémánt ára? 2010.01.01. 9:49
Látogatások: 2825   Népszerűség: 5,00

Tisztelt Takács József!
Egy gyémánttal ékesített ékszert szeretnék beszerezni, körülnézvén a neten azt tapasztalom, hogy az azonos tulajdonsággal bíró termékek árai között jelentős különbségek vannak. Az általam kinézett gyémánt briliáns G/VVS2 0,10ct 3mm a Fatumjewelsnél 29ezer ft,(http://www.fatumjewels.hu/index.php?menu=items&type=details&id=255) a Diademnél 40ezer (http://www.dimea.hu/katalogus/magan/?view_mode=1&gid=94&item=2422). Mennyire tartja megbízható cégnek a Fatumjewelset? Válaszát tisztelettel megköszönöm, és boldog újévet kívánok,
Keresztesi Gábor

◄ ►

Szakértőnk válasza:

2010.01.01. 15:27
Tisztelt Keresztesi Úr!

A gyémánt ára azért lehet ilyen eltérő az egyes üzletekben, mert szabadáras. Minden cég a saját üzletpolitikája alapján dönti el, hogy mennyit kér a termékéért. Van, ahol a beszerzési árra tesznek valahány százalékot, van, ahol tapasztalatból tudják, hogy az adott terméket milyen áron lehet eladni és van, ahol a becsértékből indulnak ki.

Ráadásul a gyémánt egy rendkívül minőségorientált árucikk. Egy 0,10 ct-os gyémánt értéke – minőségétől függően – 116 Ft - 66.000 Ft között változhat a gyémánt kalkulátorral számolva. A szélsőértékek között tehát többszázszoros eltérés lehetséges! A vevő így csak akkor tud gyémántot jól vásárolni, ha maga is szakértővé válik, vagy ha vásárlás előtt tájékozódik, – mint Ön teszi – és/vagy megbízható helyen vásárol.

A kérdéses céget nem ismerem, de szakértőjük 2008-ban nálunk végzett ékszerbecsüsként. A megadott paraméterek és a jóminőségű fénykép alapján ajánlatuk igen kedvezőnek tűnik, ráadásul a másik ajánlatban szereplő gyémánt színe és tisztasága eggyel rosszabb kategóriát képvisel magasabb áron. Mindenesetre vásárláskor célszerű minőségi tanúsítványt, certifikátot kérni, amiben írásban rögzítik a gyémánt minőségi paramétereit.

Üdvözlettel:
dr. Takács JózsefKérjük értékelje, hogy a kérdés/válasz mennyire volt informatív az Ön számára:

Vissza a kérdésekhez...Ha szeretné közelebbről megismerni az ékszerek, drágakövek csodálatos világát, JELENTKEZZEN ékszerbecsüs, vagy drágakő-meghatározó képzésünkre! Amennyiben csak tájékozódni kíván, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre MOST! 

 

Vidd hírét!

Ékszerfórum - A szakértő válaszol: miért ennyire eltérő a gyémánt ára? kérdésre

Ezen az oldalon válaszol a szakértő, dr. Takács József a V-Pearl Ékszerfórum oldalán feltett kérdésre, ékszer, drágakő témakörben: miért ennyire eltérő a gyémánt ára?
v-pearl,ékszerfórum,fórum,szakértő,ékszer,drágakő,dr. Takács József,miért ennyire eltérő a gyémánt ára?