Irány a mobil!
Fórum - Új kérdés


Gyorskeresés


Oktatásszervezés:

1137 Budapest,

Szent István krt. 2.

[email protected]

Mobil: 06-30-579-4679

(munkaidőben)  ÉKSZERSZALON

           Gyűrűk

      Karikagyűrűk

        Fülbevalók

         Karkötők

           Láncok

         Nyakékek

      Gyöngysorok

          Medálok

           Kitűzők

         Aranyórák

     Arany ékszerek

     Ezüst ékszerek

    Platina ékszerek

    Köves ékszerek

 Gyöngyös ékszerek

  Gyémánt ékszerek

        Gyémántok

  Színes drágakövek

Tájékozódjon a nemzetközi és magyar nemesfém árakról

A szakértő válaszol

Ezen az oldalon válaszol a szakértő az Ékszerfórum oldalán feltett kérdésre ékszer, drágakő, címerhatározás témakörben.

A beépített opció segítségével lehetősége van értékelni, hogy a kérdés/válasz mennyire volt informatív az Ön számára.Vissza a kérdésekhez...
 
Téma: Swarovski 2007.09.18. 21:25
Látogatások: 7213   Népszerűség: 4,50

Kedves Uram!
A Swarovski ékszerekről szeretném kérdezni Önt.Mennyire hamisitják a hattyú jelet, milyen anyagból készülnek az ékszerek,(úgy tudom nem ezüst), mennyire kopásállók a bevonatok? Én most a Swarovski védjeggyel ellátott ékszerekre gondolok, nem az egyéb gyártásúakra, amelyekben lehet akár eredeti Swarovski kő is.Az eredeti Swarovski ékszerek meglehetősen drágák, de már találhatók a piacon használt ékszerek is.Vagy ezek hamisítványok Ön szerint?
Válaszát elöre is köszönöm
Zsuzsa


Szakértőnk válasza:

2008.03.12. 18:06
Kedves Zsuzsa! A Swarovski ékszer jó példa arra, hogyan lehet olcsó alapanyagból, jó dizájnnal és profi marketinggel világszerte elismert, sikeres terméket létrehozni. A Swarovski "kristály" üvegből készül, így tulajdonképpen nem is lehetne kristálynak nevezni. Anyaga nagyon hasonló a velencei "kristály" csillárokéhoz, ahol az üveghez ólmot adagoltak a nagyobb fénytörésmutató és színszórás érdekében. A XIX. században egy Strasser nevű bécsi úr már sikerrel vezette be a gyémántok utánzataként az ékszerek világába. A "strasszköves ékszereket" az utóbbi időben váltják fel a Swarovski ékszerek, de hovatartozásuk szakmai szempontból akkor is egyértelmű, ha ezek aranyozva, vagy kopásálló ródiummal, újabban ruténiummal bevonva kápráztatják el a nagyérdeműt. A hazai nemesfémes, drágaköves szakma számára ezek a - némiképp pejoratív értelmű - bizsu kategóriába tartoznak, még akkor is, ha áruk mára már lassan beéri a nemesfémből készült, drágakövekkel díszített ékszereket. Üdvözlettel: dr. Takács JózsefKérjük értékelje, hogy a kérdés/válasz mennyire volt informatív az Ön számára:

Vissza a kérdésekhez...Ha szeretné közelebbről megismerni az ékszerek, drágakövek csodálatos világát, JELENTKEZZEN ékszerbecsüs, vagy drágakő-meghatározó képzésünkre! Amennyiben csak tájékozódni kíván, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre MOST! 

 

Vidd hírét!

Ékszerfórum - A szakértő válaszol: Swarovski kérdésre

Ezen az oldalon válaszol a szakértő, dr. Takács József a V-Pearl Ékszerfórum oldalán feltett kérdésre, ékszer, drágakő témakörben: Swarovski
v-pearl,ékszerfórum,fórum,szakértő,ékszer,drágakő,dr. Takács József,Swarovski