Irány a mobil!
A V-Pearl Oktatási Központ piacvezető a becsüs képzés területén
A szakértők iskolája
Szakképzések
Bútor-szőnyegbecsüs
Drágakő-meghatározó
Ékszerbecsüs
Festménybecsüs
Műtárgybecsüs
Beiratkozás
Kedvezmények
Kinek ajánljuk
Oktatói gárda
Bemutató órák
A tanfolyam helyszínei Budapesten
Online tesztek
GyIK
Felnőttképzési szolgáltatások
Továbbképzések
Becsüs szakmai vizsga
Tanulmányutak
V-Pearl Művészeti Szabadegyetem az ékszerek, műtárgyak patinás világáról
Hallgatói bejelentkezés

Gyorskeresés


Oktatásszervezés:

1137 Budapest,

Szent István krt. 2.

[email protected]

Mobil: 06-30-579-4679

(munkaidőben)  ÉKSZERSZALON

           Gyűrűk

      Karikagyűrűk

        Fülbevalók

         Karkötők

           Láncok

         Nyakékek

      Gyöngysorok

          Medálok

           Kitűzők

         Aranyórák

     Arany ékszerek

     Ezüst ékszerek

    Platina ékszerek

    Köves ékszerek

 Gyöngyös ékszerek

  Gyémánt ékszerek

        Gyémántok

  Színes drágakövek

Számolja ki gyémántjai értékét

Gyakran Ismételt Kérdések (GyIK)


Mit csinál a becsüs?

A képzett, gyakorlott becsüs a régiségpiac adott területén előforduló műtárgyak, ékszerek, drágakövek azonosítását és a piaci viszonyoknak megfelelő – értékelését, felvásárlását, értékesítésre és zálogba történő átvételét végzi.


Milyen szakterületeken képez a V-Pearl? 

Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő becsüs szakmán belül: az ékszer, festmény, műtárgy, bútor- és szőnyeg szakirányokban ill. a drágakő-meghatározó szakterületen.


Miért érdemes a Szakértők Iskolájában tanulni?

A V-Pearl Oktatási Központ akkreditált felnőttképzési intézményként piacvezető a hazai becsüsképzésben. Oktatóink szakmai felkészültsége, engedélyezett OKJ-s képzési programjaink, a rugalmas és udvarias oktatásszervezés garantálja a képzés színvonalát. Hallgatóink véleménye szerint kedvező a tanfolyamok ár/érték aránya is.


Kik tanítanak Önöknél?

A szakma ismert és elismert szakemberei, magasan kvalifikált oktatók: restaurátorok, művészettörténészek, muzeológusok, műkereskedők, becsüsök, igazságügyi szakértők, szakbecsüsök (23 fő).


Mit jelent az akkreditáció?

Az akkreditáció, egy külső, független szervezet, az NSZFI Felnőttképzési Akkreditáló Testületének (FAT) pozitív minősítése az intézmény tevékenységéről (intézmény-akkreditáció). A V-Pearl-nek már korábban is minden képzési programja akkreditált volt (program-akkreditáció). A jelenlegi engedélyezési rendszer akkreditáció szintű képzési programok engedélyeztetését írja elő.


Milyen referenciákkal rendelkeznek?

A V-Pearl oktatói képeztek szakembereket az OREX Rt., a Parti Kft., a Metal-Art Rt., a BÁV RT., vagy éppen a NEHITI számára. A Magyar Nemzeti Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, a Nagyházi Galéria és Aukciósház, a Pintér Galéria és Aukciósház, a Kieselbach Galéria és Aukciósház, számos más galéria, takarékszövetkezet, zálogház, ékszerbolt  munkatársai is itt szereztek becsüs szakképesítést. Nem beszélve arról, hogy az ORFK, a VPOP és több minisztérium köztisztviselői is a mi oktató gárdánktól tanultak.


Szükséges előképzettség a részvételhez?

Elég az érettségi bizonyítvány, a többit nálunk elsajátíthatja.


Beszámítják a már meglévő tudásomat?

Az előzetes tudásszint felmérése alkalmával felmentés szerezhető a korábbi végzettség dokumentumai, vagy a felmérő tesztek eredményei alapján.


Miről lesz szó az elméleti órákon?

Érdekes, tematikus előadások az iparművészet történetéről, az alkalmazott anyagokról, technikákról, hamisításokról, a műkereskedelemről, a régiségkereskedelmi alapismeretekről, a becsérték és a különféle árak kialakításáról.


A gyakorlaton találkozunk tárgyakkal?

A gyakorlati órákon az adott területnek megfelelő tárgyak közvetlen bemutatására kerül sor, amelyek jó része kézbe vehető és mérések, megfigyelések végezhetők rajtuk.


Mikor vannak az órák?

Az esti órákban 17-20.30 óra között, hétfő-kedd, szerda-csütörtök párosítású napokon és az intenzív ékszerbecsüs tanfolyamokon szombat-vasárnap 10-19 ill. 8-17 óra között.


Hol tartják az órákat?

Az elméleti órákat a V-Pearl Oktatási Központban (1062 Budapest, Andrássy út 53. I. emelet) az Oktogonnál, ill. a festménybecsüs képzést a Pintér Galéria és Aukciósházban, a gyakorlati órák egy részét pedig galériákban, múzeumokban, régiségkereskedésekben és az ELTE-n tartjuk.


Milyen papírt ad a tanfolyam?

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH), által szervezett szakmai vizsgán állam által elismert, munkahely betöltésére jogosító OKJ-s becsüs résszakképesítést, ill. a V-Pearl által kiállított drágakőszakértő tanúsítványt lehet szerezni.


Elismerik külföldön a magyar bizonyítványt?

Tudomásunk szerint az EU többi országában nincs ilyen típusú becsüs képzés, de az NMH által kiállított dokumentumhoz viszont térítésmentes angol nyelvű EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő és a V-Pearl által kiállított oklevelet adunk.


Hol lehet a becsüs szakképesítéssel elhelyezkedni?

Szakbecsüs, felvásárló, átvevőhely kezelő, árverező, szakirányú boltvezető, eladó munkakörben, de a megszerzett tudással sokan sikeresek egyéni vállalkozóként akár külföldön is. A szakképesítés az egyik feltétele a szakirányú igazságügyi szakértővé válásnak.


Segítenek az elhelyezkedésnél?

Az elhelyezkedési tanácsadás során ingyenes, személyre szabott felnőttképzési szolgáltatásként próbálunk közreműködni az elhelyezkedés megkönnyítése érdekében.

 

Levonható-e az adómból a képzés díja?

Az intézményi akkreditáció következtében magánszemélynél a képzési díj 30 %-a, – legfeljebb 60.000 Ft. – levonható volt az SZJA-ból, de ezt a kedvezményt 2007 január 1.-től csendben hatályon kívül helyezték. Vállalkozásnál költségként számolható el.


Kapható támogatás a tanfolyam végzéséhez?

A V-Pearl Oktatási Központ intézmény-akkreditációja lehetőséget biztosít a képzés teljes költségének (képzési díj, szakvizsgadíj, utazási költség) pénzügyi támogatása érdekében elnyert pályázati pénzek felhasználásához magánszemélyek és vállalkozások részéről is, amiben szívesen együttműködünk.


Van-e Önöknél kedvezmény, részletfizetési lehetőség?

Törzshallgatóink 10 % kedvezményt kapnak minden nálunk végzett tanfolyam után. A képzési díj fizetése akár három részletben lehetséges. Előrefizetés esetén viszont kedvezményként a gyakorlati munka során használható eszköz(öke)t biztosítunk.

Hol lehet jelentkezni a V-Pearl tanfolyamaira?

Weboldalunkon online, vagy személyesen a V-Pearl Oktatási Központban (1137 Budapest, Szent István körút. 2. II. emelet 9/A, a Jászai Mari térnél, fizetős parkolási lehetőséggel a rakparton).


Szakbecsüs tanfolyamaink, kezdési időpontok: 

  • ékszerbecsüs: 2016. augusztus 27. szeptember 28.
  • festménybecsüs: 2016. szeptember 12
  • drágakő-meghatározó: 2016. szeptember 19. 
  • műtárgybecsüs: 2016. szeptember 21. 
  • bútor és szőnyegbecsüs: 2016. szeptember 26.  


  • V-Pearl Gyakran Ismételt Kérdések GyIK - Becsüs Képzés

    A V-Pearl-nek gyakran ismételt kérdések (GyIK) és az arra adott válaszok becsüs képzés, gyakorlati órák, akkreditált intézmény stb. témakörben.
    v-pearl, gyakran ismételt kérdések, gyik, milyen, hol, becsüs, képzés, gyakorlati, órák, akkreditált, intézmény, ?,