Irány a mobil!

Hongkongi Nemzetközi Ékszervásár: Ázsia legnagyobb szakmai rendezvénye

Gz-online, Hongkong – A március 4-8 között rendezett Hongkongi Ékszervásár ismét igazolta kulcsszerepét a térségben. A Hongkongi Kereskedelem Fejlesztési Tanácstól szervezett rendezvény rekorderedményeket ért el. A számszerű adatok fölöttébb beszédesek: 90000 négyzetméteres felület, 2869 kiállító 46 országból, 37000 szakmai látogató. A tengerentúlról érkezők száma majdnem egynegyedével nőtt, közöttük Hongkong legfontosabb bevásárlói. Így például az USÁ-ból érkezők száma 22 százalékkal nőtt, a svájciaké 6 százalékkal, a francia földről érkezőké 30 százalékkal.

 

              

 

A növekvő piacokról érkezők száma is okozott meglepetést: jó egyharmadával többen jöttek Kínából, szűk egyharmadával többen Brazíliából és orosz földről, valamint 41 százalékkal többen Indiából. A vásár történetében első alkalommal fogadott Hongkong egy partnerországot: Olaszországot. Több mint 120 kiállítóval, Itália hozta létre a legnagyobb nemzeti pavilont a vásáron.

 

 

2010-ben ez a hatalmas város a világ negyedik legnagyobb valódi ékszer exportőre volt. A három legfontosabb exportpiac az USA, az EU és Svájc voltak. Ezek hárman együtt az export 64 százalékát tették ki. Kína 2010-ben a világ ékszerpiacának az egyik motorja maradt. Ebben az országban több mint 30 milliárd dollár értékű ékszert adtak el. A szakmai szakértők becslése szerint, az előttünk álló 10 esztendőben a világ drágakő és gyémánt keresletének egyharmada Kínából és Hongkongból érkezik majd.

 

dr. Oberfrank Ferenc

főszerkesztő

[email protected]

 
Választható Hírforrások

Válasszon Hírforrást, majd iratkozzon fel V-Pearl RSS-re!

RssGemStyle Info Online
RssV-Pearl Hírek, Cikkek
RssEsettanulmányok
RssKorábbi Hírlevelek
A rovat korábbi cikkei

Hongkongi Nemzetközi Ékszervásár: Ázsia legnagyobb szakmai rendezvénye

Az ékszer- és drágakőpiac nemzetközi hírei dr. Oberfrank Ferenc tolmácsolásában. Hongkongi Nemzetközi Ékszervásár: Ázsia legnagyobb szakmai rendezvénye
GemStyle Info Online, Hongkongi Nemzetközi Ékszervásár: Ázsia legnagyobb szakmai rendezvénye