Irány a mobil!

Kételkedés „a világ legnagyobb gyémántja” felfedezésével kapcsolatban

ABC News, 2007. augusztus 29. - Egy dél-afrikai illetőségű férfi állítólag megtalálta a világ legnagyobb gyémántját, de az ipari szakértők szkeptikusok a lelettel kapcsolatban.

 

A zöld színű, kókuszdió méretű drágakő egy johannesburgi bank széfjében lett elhelyezve a tesztek elkészültéig.

 

Az egyik beruházó tulajdonos, Brett Jolly szerint, a követ megtaláló bányásztársaság egy akkreditált drágakőszakértőt kért fel, aki 48 órán belül megvizsgálja, hogy a drágakő valóban gyémánt-e?

 

"Ez egy több mint 8.000 karátos példány ... (de) én egyenlőre még nem tudom, hogy ez tényleg gyémánt-e? Én egy beruházó tulajdonos vagyok és nem egy gyémántbányász," mondta interjújában. "A garázsban kipróbáltuk a köszörűn, ami a követ nem karcolta meg, így hát aztán nem tudjuk, hogy mi lehet az?"

 

Jolly úr nem árulta el pontosan, hogy az észak-nyugati tartomány melyik városában találták meg a drágakövet és nem azonosította a magántulajdonban lévő bányásztársaságot sem, a részvényesek tájékoztatása előtt.

 

A felfedezés bejelentése az egész földön óriási izgalmat keltett a rendelkezésre álló kevés információ ellenére.

 

Ha a hír igaz lenne, akkor ez lenne a világ legnagyobb gyémántja, ami mellett eltörpülne a 100 évvel ezelőtt, Dél Afrikában talált Cullinan.

 

Az Afrika Csillaga néven ismert csiszolatlan Cullinan 3,106 karátot nyomott, amikor a De Beers 1905-ben megtalálta. A darabolás és csiszolás után kinyert legnagyobb kő most a londoni Tower-ben látható, VII. Edward király jogarában.

 

A most talált drágakőről készült kép alapján a szakértők szkeptikusak. Azt beszélik, túlságosan tökéletes ahhoz, hogy eredeti legyen.

 

A South Africa's Diamond Board szerint nincs érdemi információ a felfedezésről és néhány szakértő a követ, nagy valószínűséggel egy fluorit kristálynak tartja. 

 

JELENTKEZZEN tanfolyamainkra, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre MOST!
Választható Hírforrások

Válasszon Hírforrást, majd iratkozzon fel V-Pearl RSS-re!

RssGemStyle Info Online
RssV-Pearl Hírek, Cikkek
RssEsettanulmányok
RssKorábbi Hírlevelek
A rovat korábbi cikkei

V-Pearl Hírek, Cikkek - Kételkedés „a világ legnagyobb gyémántja” felfedezésével kapcsolatban

V-Pearl Hírek, Cikkek - Kételkedés „a világ legnagyobb gyémántja” felfedezésével kapcsolatban
v-pearl, hírek, cikkek, Kételkedés „a világ legnagyobb gyémántja” felfedezésével kapcsolatban