Irány a mobil!

Kételyek a dollár körül – Utah vissza akar térni az aranyalapra

Gz-online, New York – A kétely mélyen ül a lelkekben. Amióta az amerikai jegybank, a Fed főnökével, Ben Bernankeval elindította a pénznyomtató masinát, felriadtak az Utah államban, a Bibliához hűen élő mormonok. A dollár összeomlásának megelőzése végett, a parlament Salt Lake Cityben elfogadott egy olyan törvényt, hogy az arany és az ezüst ismét használható fizetőeszközként. Igaz, csak Amerikában vert pénzérmek formájában. A törvény-tervezetnek arra is fel kell hatalmaznia a kormányt, hogy egészen más fizetési eszközöket is törvényessé tegyen.

 

 

Azóta az Egyesült Államokban már azzal tréfálkoznak, hogy a jövőben a pusztaságban fekvő állam lakóit a tele nadrágzsebük csörgéséről vagy a derékszíjukon himbálózó bőrzacskókról lehet majd felismerni. Amennyiben aranyrögöket is el lehet majd fizetésként fogadni, úgy az árakat grammban kell megadni, és pénztár helyett aranymérleg áll a pulton.

 

dr. Oberfrank Ferenc

főszerkesztő

[email protected]
Választható Hírforrások

Válasszon Hírforrást, majd iratkozzon fel V-Pearl RSS-re!

RssGemStyle Info Online
RssV-Pearl Hírek, Cikkek
RssEsettanulmányok
RssKorábbi Hírlevelek
A rovat korábbi cikkei

Kételyek a dollár körül – Utah vissza akar térni az aranyalapra

Az ékszer- és drágakőpiac nemzetközi hírei dr. Oberfrank Ferenc tolmácsolásában. Kételyek a dollár körül – Utah vissza akar térni az aranyalapra
GemStyle Info Online, Kételyek a dollár körül – Utah vissza akar térni az aranyalapra