Irány a mobil!

"Festménybecsüs tanfolyamunk után egészen másképp fogja látni a festményeket, grafikákat, mint előtte"

Mitől működik képzésünk folyamatosan már 24. éve? Miért jártak hozzánk a magyar műkereskedelem ikonikussá vált képviselői? "Ez nem varázslat, csupán gondosan ügyelünk a részletekre" - mondja a V-Pearl, a Szakértők iskolájának vezetője

1. "Festménybecsüs tanfolyamunk után egészen másképp fogja látni a festményeket, grafikákat, mint előtte" mondja a képzés vezetője. Restaurátor, művészettörténész, műkereskedő oktatók alakítják majd a látásmódot.

2. A vetített képes előadások, az életszerű grafikai-, festményhatározási, értékbecslési gyakorlatok, a vezetett galéria- és múzeumlátogatások (Magyar Nemzeti Galéria, Szépművészeti Múzeum) sokoldalú felkészülésre adnak lehetőséget.

3. A tanfolyamot hallgatóközpontúra terveztük. A képzés időtartama 240 óra, amelyet tanulmányi kirándulás egészít ki látogatással a Pécsi Régiségvásárba, a Csontváry Múzeumba és a Modern Magyar Képtárba.

4. A képzés egyes részeihez az oktatók által összeállított, saját jegyzetek állnak rendelkezésre, tanulásának megkönnyítése érdekében. A tananyag elsajátításához nem szükséges szakirányú előképzettség.

5. Az egymást kiegészítő egységekből álló képzés során az egyes részekből témazáró vizsgák ösztönzik a folyamatos felkészülést. A tanfolyam végén írásbeli és gyakorlati modulzáró vizsgák fogják össze a tanultakat.

6. A végzett hallgatók OKJ-s bizonyítványt, ingyenesen, angol nyelvű EUROPASS bizonyítvány-kiegészítőt és falra tehető oklevelet kapnak. Tapasztalatunk szerint, külföldi elismertségük miatt a nálunk szerzett dokumentumok jelentősen megkönnyítik a külföldi munkavállalást.

7. Az elmúlt 23 évben a V-Pearl 9 fős oktatói gárdája lényegében nem változott, csak kissé fiatalodott. Az egyes részterületeket a szakma ismert és elismert képviselői tanítják.

8. A gyakorlatok során megtanulhatók nemcsak a stíluskritikai alapismeretek, hanem azok az egyszerű vizsgálati módszerek is, amelyek a festmény, az alkotó azonosításához elengedhetetlenül szükségesek.

9. Tavaly óta jelentős újítás a természettudományos vizsgálati módszerek bemutatása - a Festményvizsgálati laborban, a Képzőművészeti Egyetem restaurátor műhelyében - a jól sikerült hamisítványok egyértelmű kiszűrése érdekében.

10. Megismerhető a kereskedelmi egység működtetésének alapvető módszerei, szabályai, bizonylatai, ha valaki üzletnyitásban gondolkodik.

11. Betekintés nyerhető a becsüs általános tevékenységébe: készpénzes felvásárlás, bizományi konstrukció, aukció működése, zálogtevékenység és bizonylatolásuk módjai.

12. Elsajátíthatók a becsérték megállapításának szempontjai, a kereskedelmi konstrukciónak megfelelő különféle árak (készpénzes felvásárlási ár, bizományi ár, aukciós kikiáltási ár, zálogkölcsön összege) kialakításának módszerei.

13. A védett tárgyak kezelése, a kiviteli engedélyeztetés, az adójogi kérdések (SZJA, ÁFA) már csak hab a tortán, amiből világosan kiderül, miért érdemes elvégezni a tanfolyamot.

14. Kapcsolódó kedvezmények: törzshallgatói kedvezmény, részletfizetési lehetőség, előrefizetésnél ajándék, térítésmentes tanulmányi kirándulás, ingyenesen biztosított angol nyelvű EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő.

Élje át az élményt, amelyben legjelentősebb műkereskedőink, Nagyházi Csaba, Kieselbach Tamás, Pintér Péter és még sokan mások részt vettek! Várjuk jelentkezését online, vagy személyesen a V-Pearl Oktatási Központban (1137 Budapest, Szent István krt. 2., II. em. 9/a., a Jászai Mari térnél) Takács Dávid oktatásszervezőnknél (06-30-579-4679).

Amennyiben további kérdései lennének, akkor január 3.-án (szerdán), 18 órakor ingyenes és kötelezettségmentes bemutató órát tartunk, ahol egyúttal beiratkozását is intézheti. Beiratkozását legkésőbb január 4-ig várjuk!

Használja ki a lehetőséget!Választható Hírforrások

Válasszon Hírforrást, majd iratkozzon fel V-Pearl RSS-re!

RssGemStyle Info Online
RssV-Pearl Hírek, Cikkek
RssEsettanulmányok
RssKorábbi Hírlevelek
A rovat korábbi cikkei

V-Pearl Hírlevelek - Másképp fogja látni a festményeket, mint előtte

A V-Pearl korábbi hírlevelei - Másképp fogja látni a festményeket, mint előtte
korábbi, hírlevél, Másképp fogja látni a festményeket, mint előtte