Irány a mobil!

215. Hírlevél: Miért érdemes ékszerbecsüsnek tanulni?

Munkavállalás

Gondolkodott-e már azon, hogy milyen jó lenne hivatásszerűen ékszerekkel, drágakövekkel foglalkozni? Kézbe venni, közelről megfigyelni apró részleteket, amelyek elárulják titkukat? Megismerni történetüket, készítésük módját, felbecsülni, mennyi lehet az értékük, vagy esetleg pénzt keresni velük?

Ennek legegyszerűbb módja, ha ékszerfelvásárló helyre, ékszerboltba, zálogházba, galériába, aukciósházba megy az ember dolgozni, ahol ékszerekkel, drágakövekkel foglalkozhat. Az elhelyezkedéshez persze szakismeret, megfelelő bizonyítvány szükséges, és - a tapasztalatok alapján - az sem mindegy, hol szerezte.


Vásárlás

Sokak kedvenc időtöltése a régiségvásáron, bolhapiacokon való kincsvadászat. Kerültek már elő ilyen helyeken értékes dolgok potom áron, de persze a szerencse mellett jó szemre és tudásra is szükség van.

Az ehhez szükséges ismereteket a legtöbb szakember nem szívesen osztja meg mással. Ebben az esetben jobb, ha egyedül keresgél az ember, de szakismeret nélkül nem lehet igazán jó üzletet kötni és tisztában kell lenni az ottani sajátos "szabályokkal" is.

 

Eladás

Látszólag más a helyzet, ha otthon családi ékszerei vannak, amelyek eladásából kényelmes jövőt biztosíthatna magának. Ilyenkor csak az a gond, hogy hol, kinek, de főképpen milyen áron lehetne eladni? Az emberek jelentős része ráadásul nem is tudja, milyen értékek vannak a birtokában és legfeljebb csak apáról fiúra szálló családi történetekre alapoz.

Ilyenkor célszerű szakembert hívni, aki felbecsüli a tárgyakat. Ha az eladó rosszul választ "szakértőt", akkor valószínűleg már túl későn tudja meg, hogy máshol, másnál jóval többet kapott volna érte. Ebben az esetben is jól jönne a tájékozottság, hogy ne kótyavetyélje el a családi vagyont.

 

Befektetés

Kiváltságos helyzetben van, aki megengedheti magának, hogy ékszerekbe, drágakövekbe fektethessen. A legfontosabb kérdés, hogy megéri-e a befektetés?

A befektető általában ismerősök, szakemberek véleményére hallgat. Ugyanakkor itt sem árt a hozzáértés, mert nincs fájóbb érzés számára, mint, ha rossz helyre tette a pénzét.

 

Tanulás

A jó álláshoz, a kockázatok elkerüléséhez, a jövedelmező befektetéshez alapos tudás kell. Ezen a területen tényleg minél többet tud az ember, annál előbbre jut. Presztízst szerez magának munkahelyén, családjában, haszonnal forgathatja saját és mások vagyonát, és közben még élvezi is a munkáját. Erre jó alkalmat kínálnak a becsüs képzés keretében szervezett ékszerbecsüs tanfolyamok. De, az elérhető képzések közül melyik ad a mindennapi életben is használható, megalapozott tudást?

Olyan intézményt célszerű választani, ahol csak a becsüs képzés a profil és hiteles referenciák igazolják a szakmában elismert OKJ képzést!

A V-Pearl Oktatási Központ tevékenysége 28 évvel korábbra nyúlik vissza, és ma is csak becsüs tanfolyamok szervezésével foglalkozik.

Áprilisban a következő képzést kínálja az Ön sikeréhez:

Tavaszi, hétvégi ékszerbecsüs tanfolyam

Beiratkozás: április 16-ig.Választható Hírforrások

Válasszon Hírforrást, majd iratkozzon fel V-Pearl RSS-re!

RssGemStyle Info Online
RssV-Pearl Hírek, Cikkek
RssEsettanulmányok
RssKorábbi Hírlevelek
A rovat korábbi cikkei

V-Pearl Hírlevelek - 215. Hírlevél: Miért érdemes ékszerbecsüsnek tanulni?

A V-Pearl korábbi hírlevelei - 215. Hírlevél: Miért érdemes ékszerbecsüsnek tanulni?
korábbi, hírlevél, 215. Hírlevél: Miért érdemes ékszerbecsüsnek tanulni?