Irány a mobil!

"A legtöbb pénzt hamisítványokon veszítik el, mert nem mind arany, ami fénylik"

Miért választják már 25. éve a legnagyobb cégek, intézmények ékszerbecsüs tanfolyamunkat? "Ez nem véletlen, hiszen a lényeg a részletekben rejlik" - mondja a V-Pearl, a Szakértők iskolájának vezetője

1. "A legtöbb pénzt a hamisítványokon veszítik el az emberek" mondja az iskola vezetője. A képzés során ezért olyan hamisítási módszerek is bemutatásra kerülnek, amiről még gyakorló becsüsök sem hallottak


2. Az ékszerbecsüs tanfolyam - a vetített képes előadások, nemesfém-, ékszer-, drágakő-határozási, értékbecslési gyakorlati órák, a múzeumi tárlatvezetés (Magyar Nemzeti Múzeum) révén - sokoldalú felkészülésre ad lehetőséget.


3. A képzés időtartama 204 óra, amelyet térítésmentes tanulmányi kirándulás egészít ki a Tokaji-hegységbe. A kirándulás során az Encsy-féle Ásvány- és Drágakőmúzeum megtekintése mellett a természetben található drágakövek gyűjthetők.


4. A tananyag elsajátítására az esti képzés (szerda-csütörtök 17-20.30) mellett hétvégi formában is (szombat-vasárnap 10-17.30, illetve 9-16.30) lehetőség van a résztvevők elfoglaltságához, időbeosztásához igazodva. Az esti és a hétvégi tanfolyam szakmai tartalma teljes mértékben megegyezik.


5. A nemesfémvizsgálat gyakorlaton az eredeti és hamis fémjelek azonosításán túl elsajátítható a nemesfémötvözetek csepp-próbája és a NEHITI-ben alkalmazott karcvizsgálata is.


6. A drágaköveket nemcsak színeik, hanem optikai viselkedésük, optikai tengelyük, pleokroizmusuk, törésmutatójuk, maximális kettős törésük, zárványaik, fluoreszcenciájuk alapján különítjük el a szintetikus kövektől, műtermékektől, utánzatoktól.


7. Megtanulhatók a gyémánt azonosításának módszerei, eszközei és minősítésének kategóriái (szín, tisztaság, csiszolás, tömeg), ami az értékelésük alapjául szolgál.


8. Az ékszerek, dísztárgyak anyagának, korának, stílusának, készítési és díszítési technikáinak megállapítása képezi értékelésük megbízható alapját.


9. Megismerhetők a kereskedelmi egység működtetésének alapvető módszerei, szabályai, bizonylatai, ha valaki üzletnyitásban gondolkodik.


10. Betekintés nyerhető a becsüs általános tevékenységébe: készpénzes felvásárlás, bizományi konstrukció, hogyan működik az aukció, a zálogház és milyen bizonylatokat használnak?

11. Elsajátíthatók a becsérték megállapításának szempontjai, a kereskedelmi konstrukciónak megfelelő különféle árak (készpénzes felvásárlási ár, bizományi ár, aukciós kikiáltási ár, zálogkölcsön összege) kialakításának módszerei.

12. A védett tárgyak kezelése, a kiviteli engedélyeztetés, az adójogi kérdések (SZJA, ÁFA) már csak hab a tortán, amiből világosan kiderül, miért érdemes elvégezni a tanfolyamot.


13. A képzés egyes részeihez az oktatók által összeállított, részletes saját jegyzetek állnak rendelkezésre a tanulás megkönnyítése érdekében. A tananyag elsajátításához nem szükséges szakirányú előképzettség.

14. Az elmúlt 25 évben a V-Pearl 6 fős oktatói gárdája kissé fiatalodott. Az egyes részterületeket nagy gyakorlattal rendelkező oktatók tanítják.


15. A végzett hallgatók OKJ-s bizonyítványt, angol nyelvű EUROPASS bizonyítvány-kiegészítőt és falra tehető oklevelet kapnak. A tapasztalatok szerint, külföldi elismertségük miatt a nálunk szerzett dokumentumok jelentősen megkönnyítik a külföldi munkavállalást.

 

16. Kapcsolódó kedvezmények: törzshallgatói kedvezmény, részletfizetési lehetőség, előrefizetésnél ajándék, térítésmentes tanulmányi kirándulás, ingyenesen biztosított angol nyelvű EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő.

Élje át az élményt, amelyben a legjelentősebb ékszerbolthálózatok (BÁV, OREX stb), zálogházhálózatok, NEHITI, VPOP munkatársai és még sokan mások részt vettek! Várjuk jelentkezését online, vagy személyesen a V-Pearl Oktatási Központban (1137 Budapest, Szent István krt. 2., II. em. 9/a., a Jászai Mari térnél) Takács Dávid oktatásszervezőnknél (06-30-579-4679).

A következő hétvégi ékszerbecsüs tanfolyam március 3-án indul. Amennyiben további kérdései lennének, akkor február 26.-án (hétfőn), 18 órakor ingyenes és kötelezettségmentes bemutató órát tartunk, ahol egyúttal beiratkozását is intézheti. Beiratkozását legkésőbb február 26-ig várjuk!

Már akkor megéri tanulni, ha utána nem rezet vesz arany helyett!Választható Hírforrások

Válasszon Hírforrást, majd iratkozzon fel V-Pearl RSS-re!

RssGemStyle Info Online
RssV-Pearl Hírek, Cikkek
RssEsettanulmányok
RssKorábbi Hírlevelek
A rovat korábbi cikkei

V-Pearl Hírlevelek - Nem mind arany, ami fénylik

A V-Pearl korábbi hírlevelei - Nem mind arany, ami fénylik
korábbi, hírlevél, Nem mind arany, ami fénylik