Irány a mobil!

Nikkelallergia – sikeresen fel lehet venni a harcot ellene

GZ-online, Gießen – Elsőként jöttek rá német tudósok, hogy miért vált ki a nikkel oly sok ember bőrén allergikus kiütéseket. A Gießen-i tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy a fém atomjai rátapadnak arra a fehérjére, amely az immunsejtek egyik receptorának alkotórésze. E fehérjének az lenne a feladata, hogy felkutassa a szervezetbe behatoló betegségek magvát. A nikkelatomok gyulladásos védekező reakciókat váltanak ki.

 

 

Egyedül német földön szenved a lakosság 10 százaléka ebben az elviselhetetlen betegségben, az egész Unióban számuk 65 milliót tesz ki. Egyébként időközben ez az allergia visszavonulóban van, minthogy a törvényes előírások szerint meg kell jelölni a nikkeltartalmú ékszereket, és az anyagot védőlakk borítással hozzák forgalomba.

 

 

Felismeréseik birtokában, most a tudósok egy olyan gyógyszeren kívánnak munkálkodni, amely megakadályozza az allergiát, egyúttal azonban értelmes immunválaszt ad a baktériumokra. Ez azért lehetséges, mert a tudósok rájöttek, hogy a nikkel a receptornak más területein épül be, mint a baktériumok, és így aktiválja a receptorokat. Amíg azonban ide eljutnak, célszerű, ha az allergiások széles ívben elkerülik a nikkeltartalmú ékszereket, de ugyanígy óvatosaknak kell lenniük az evőeszközökkel, érmekkel és órákkal is.
Választható Hírforrások

Válasszon Hírforrást, majd iratkozzon fel V-Pearl RSS-re!

RssGemStyle Info Online
RssV-Pearl Hírek, Cikkek
RssEsettanulmányok
RssKorábbi Hírlevelek

Nikkelallergia – sikeresen fel lehet venni a harcot ellene

Az ékszer- és drágakőpiac nemzetközi hírei dr. Oberfrank Ferenc tolmácsolásában. Nikkelallergia – sikeresen fel lehet venni a harcot ellene
GemStyle Info Online, Nikkelallergia – sikeresen fel lehet venni a harcot ellene