Irány a mobil!

Oppenheimer, Leviev, Steinmetz – A Forbes lista Gyémánt Milliárdosai 

Nat. Jew. 2007. március 12. -  Forbes mostanában tette közzé listáját a világ leggazdagabb embereiről, a gyémánt ipar meghatározó személyiségeiről.

 

A Forbes listán a Dél-Afrikai Nicky Oppenheimer és családja 158.-ként vezeti a sort a gyémántosok között. Oppenheimer (61) az elnöke a De Beers gyémántszindikátusnak.  Vagyonuk értéke  a becslések szerint  több mint 5 milliárd dollár. Oppenheimer mostanában adta el a család érdekkörébe tartozó Anglo American globális bányászati óriás egyharmadát a kínai milliárdos Larry Yung-nak  közel 500 millió dollárért.

 

Oppenheimert a 210. helyen követi a sorban Lev Leviev. Az 51 éves milliárdos Izraelben él, vagyonát 4,1 milliárd dollár fölöttire becsülik. Leviev a világ legnagyobb gyémántvágója és gyémántcsiszolója. Ellenőrzése alatt tart egy Afrika-Izraeli ingatlanos konglomerátumot, amelyik a divatban és a szállításban is érdekelt.

 

A Steinmetz Csoport elnöke, az 50 éves izraeli Benny Steinmetz az 583. helyet foglalja el a  Forbes listán, a becslések szerinti 1,7 milliárd dollár értékű vagyonával. Steinmetz 11 gyémánt-manufaktúra licencét birtokolja  Botswanában és még többet Kongóban, Sierra Leonéban és Zambiában. Steinmetz  állítólag a De Beers legnagyobb vevője.
Választható Hírforrások

Válasszon Hírforrást, majd iratkozzon fel V-Pearl RSS-re!

RssGemStyle Info Online
RssV-Pearl Hírek, Cikkek
RssEsettanulmányok
RssKorábbi Hírlevelek

V-Pearl Hírek, Cikkek - Oppenheimer, Leviev, Steinmetz – A Forbes lista Gyémánt Milliárdosai

V-Pearl Hírek, Cikkek - Oppenheimer, Leviev, Steinmetz – A Forbes lista Gyémánt Milliárdosai
v-pearl, hírek, cikkek, Oppenheimer, Leviev, Steinmetz – A Forbes lista Gyémánt Milliárdosai